073064014

Film most - pretresljivo

Bog je namreč svet tako vzljubil, ...

... da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil. (Jn 3, 16-17)

Namen ogleda filma Most je obnoviti načet most med nami in Očkom, ki neizmerno ljubi svojega Sina ter vsakogar izmed nas. Ali se sploh zavedamo, da kakor parna lokomotiva, polni svojih dobrih in manj dobrih lastnosti, drvimo skozi življenje in niti opazimo ne, kaj vse naredi, potrpi, trpi za nas Bog ali kdorkoli naših bližnjih; navsezadnje trpimo tudi mi sami.

Kako se je počutil Bog takrat, ko je iz ljubezni do nas "dal svojega edinorojenega Sina, da se ne pogubi, kdorkoli veruje vanj, temveč da ima večno življenje"? In zakaj je Sin privolil? "Duh veje, koder hoče" - tokrat morda prav preko Mostu do naših src. Vse do vstajenjske radosti.

Če ne utegnete, začnite pri 14. minuti.Bistveni del filma traja le slabih 10 min. Na voljo so angleški podnapisi, teksta je zelo malo, ključna sporočila boste brez težav razumeli tudi v poljskem jeziku.

Integracija YouTube Videoposnetka
božja beseda

Jezus je rekel:

"Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj! Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen."
Jn 13, 34-35
  • OBVESTILA in ...

    ... dnevne objave iz življenja Cerkve pri nas in drugod. Objavljamo s pomočjo aplikacije FaceBook. Spremljajte nas tudi na drugih socialnih omrežjih. 

  • Duhovnost zakoncev. Notranje zakonitosti osebe, ki so v skladu s katoliškim naukom. Molitveno življenje. Pogled na aktualna družbeno politična dogajanja v Sloveniji in v svetu. Vabila na spodbudne krščanske in druge dogodke. Šale. Vaši prispevki (misel ob prebrani knjigi, besedilu, poročilo ali fotografija iz romanja, narave idr.) in komentarji.